Βιογραφικό

Οι Picos Apicos & the Piña Coladas σχηματίστηκαν το Μάιο του 2006 και από τότε πραγματοποιούν τακτικά εμφανίσεις σε live σκηνές της Αθήνας αλλά και στην επαρχία. Έχουν επίσης συμμετάσχει σε μικρά και μεγάλα φεστιβάλ, ενώ αναλαμβάνουν συχνά να ξεσηκώσουν κάθε είδους private events, από μεγάλες εταιρικές εκδηλώσεις μέχρι γάμους, βαφτίσεις και πάρτυ γενεθλίων.

Το ζωντανό πρόγραμμα των Picos Apicos & the Piña Coladas έχει ως βασικούς άξονες το κλασικό rock ‘n’ roll των 50s και 60s και τα cult κομμάτια της ελληνικής σκηνής του ’80 και ’90. Η μπάντα καλύπτει τη χορευτική διαδρομή από τον Elvis και τους Beatles έως τον Μπίγαλη, τον Ρουβά και τον Καρβέλα με πρωτότυπες διασκευές και medley. Το rock ‘n’ roll συναντάει swing, upbeat reggae και ska ρυθμούς, σε μια συνταγή που καταφέρνει να μετατρέπει κάθε live σε πάρτυ.

Τον Αύγουστο του 2007, οι Picos Apicos & the Piña Coladas ηχογράφησαν ένα Demo EP. Ακολούθησε τo πρώτο single, η «Sexy Άντα», που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2009 και διατίθεται ελεύθερα στο Internet.  Από τον Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφορεί σε περιορισμένα αντίτυπα αλλά και online το “EP της Παρέας”, που περιλαμβάνει τα singles “Ρετσίνα”, “Το Κρασί της Παρέας” και “Τζένη Τζένη”, καθώς και διασκευές από το live set του συγκροτήματος. Το καλοκαίρι του 2012 γυρίστηκε το επίσημο video clip για τη “Ρετσίνα”. Το single “Hangover” κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2013.

Στις αρχές του 2014, οι Picos Apicos & the Piña Coladas επέστρεψαν δισκογραφικά με δύο swing διασκευές στην “Μπέμπα” και την “Αχάριστη”. Ακολούθησε το digital single “Μπύρες (Ένα Τραγούδι Σοβαρό)” την άνοιξη του 2016, και το “Πάρτυ” (Δεκέμβριος 2019). Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους είναι το “Καλοκαίρι απ’ τα παλιά” (Μάιος 2021).

Οι Picos Apicos & the Piña Coladas είναι οι:

Παναγιώτης “Picos” Ζούγρος: φωνή

Θέμος “Apicos” Ρίζος: ηλεκτρική κιθάρα, φωνή

Γιώργος Λαμπάδης: ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά

Όλγα Γαλανάκη: πλήκτρα, φωνητικά

Χρόνης Ηλιάδης: μπάσο

Τόλης Γούλας: τύμπανα