Βιογραφικό

Οι Picos Apicos & the Pina Coladas σχηματίστηκαν το Μάιο του 2006 και από τότε πραγματοποιούν τακτικά εμφανίσεις σε live σκηνές της Αθήνας αλλά και στην επαρχία. Έχουν επίσης συμμετάσχει σε μικρά και μεγάλα φεστιβάλ, ενώ αναλαμβάνουν συχνά να ξεσηκώσουν κάθε είδους private events, από μεγάλες εταιρικές εκδηλώσεις μέχρι γάμους, βαφτίσεις και πάρτυ γενεθλίων.

Το ζωντανό πρόγραμμα των Picos Apicos & the Pina Coladas έχει ως βασικούς άξονες το rock ‘n’ roll, τη disco και τους “ύμνους” της ελληνικής pop των 80s, 90s και 00s. Η μπάντα καλύπτει τη χορευτική διαδρομή από τον Elvis και τους Beatles έως τον Μπίγαλη, τον Ρουβά και τον Καρβέλα με πρωτότυπες διασκευές και medley, σε μία συνταγή που μετατρέπει κάθε live σε πάρτυ!

Μπορείτε να δείτε βίντεο από εμφανίσεις του συγκροτήματος σε γάμους και άλλα events εδώ, ενώ αν ενδιαφέρεστε να έχετε τους Picos Apicos στην εκδήλωσή σας, κάντε κλικ εδώ.

Δισκογραφία

Παράλληλα με τις ζωντανές τους εμφανίσεις, που βασίζονται κυρίως σε διασκευές γνωστών χορευτικών κομματιών, οι Picos Apicos & The Pina Coladas έχουν ηχογραφήσει μία σειρά δικών τους κομματιών- πάντα με χορευτική και χιουμοριστική διάθεση.

Τον Αύγουστο του 2007 ηχογράφησαν ένα demo EP. Ακολούθησε τo πρώτο single, η «Sexy Άντα», που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2009 και διατίθεται ελεύθερα στο Internet.  Από τον Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφορεί σε περιορισμένα αντίτυπα αλλά και online το “EP της Παρέας”, που περιλαμβάνει τα singles “Ρετσίνα”, “Το Κρασί της Παρέας” και “Τζένη Τζένη”, καθώς και διασκευές από το live set του συγκροτήματος. Το καλοκαίρι του 2012 γυρίστηκε το επίσημο video clip για τη “Ρετσίνα”. Το single “Hangover” κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2013.

Στις αρχές του 2014, οι Picos Apicos & the Pina Coladas επέστρεψαν δισκογραφικά με δύο swing διασκευές στην “Μπέμπα” και την “Αχάριστη”. Ακολούθησε το digital single “Μπύρες (Ένα Τραγούδι Σοβαρό)” την άνοιξη του 2016, και το “Πάρτυ” (Δεκέμβριος 2019). Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους είναι το “Καλοκαίρι απ’ τα παλιά” (Μάιος 2021).

Οι Picos Apicos & the Pina Coladas είναι οι:

Παναγιώτης “Picos” Ζούγρος: φωνή

Θέμος “Apicos” Ρίζος: ηλεκτρική κιθάρα, φωνή

Γεωργία Πεχυνάκη: φωνή

Γιώργος Λαμπάδης: ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά

Όλγα Γαλανάκη: πλήκτρα, φωνητικά

Χρόνης Ηλιάδης: μπάσο

Ορέστης Γράβαρης: τύμπανα